Over 100 år med Zehnder

Zehnder Group Nordic AB er et datterselskab i Zehnder Group i Schweiz. Zehnder Group har repræsentanter over hele verden og er markedsledende i  Europa når det drejer sig om konstruktion af specialdesign.

2007

Zehnder Denmark oprettes som dansk filial, for at forstærke bearbejdningen af det danske marked indenfor miljøsegmentet med luft- og partikelrensning fra Zehnder Group Nordic AB’s unikke produkter der baseres på det innovative Flimmer filter.

2005

Med den nye produktfamilie Dualis skaber Zehnder en ny standard i radiatordesign. Stålradiatoren med en aluminumfront tilbyder en effektiv og behagelig strålevarme og er velegnet til baderum, hverdagsrum og nybygninger. Denne innovation er belønnet med udmærkelsen Design Plus.

2003

Inledes samarbejdet med Villeroy & Boch:Designede radiatorer til badeværelser i serierne fra Villeroy & Boch som sælges under det fælles varemærke Villeroy & Boch by Zehnder.

2001

Virksomheden etablerer sig i forretningsområdet komfortventilation. 

2000

Zehnder fejrer 70 år med Zehnders sektionsradiator. På fødselsdagen opkaldes den efter den tid hvor den blev skabt: Zehnder Charleston.

1986

Zehnder Holding AG børsnoteres. De nye aktier noteres på markedet.

1984

Zehnder udvikler et produktdesign som opfylder høje æstetiske krav. De første designede radiatorer lanceres på markedet - Zehnder Art Deco og Zehnder Sculptur.

1980

Takket være fusionen mellem Zehnder og radiatorproducenten Beutler i Lahr, blev den stærke markedsposition yderligere forstærket. Den første håndklædetørrer (Zehnder Universal) lanceres på markedet. Det er den første radiator som er udviklet til at dække 2 anvendelsesområder.

1964

På grund af kraftig efterspørgsel blev et tysk datterselskab grundlagt i Riegel.

1953

Nye markeder udvikles. Zehnder eksportere sine rørradiatorer til Tyskland.

1930

Robert Zehnder opfinder rørradiatoren (Zehnder Charleston) i modsætning til støbejernsradiatoren som var almindelig på den tid, var Zehnders rørradiator meget lettere, havde en bedre varmefordeling, var billigere at producere og dette i en mere attraktiv udformning.

1923

Brødrene Walter og Robert Zehnder udviklede og byggede en let motorcykel som produceredes i stort antal gennem en lang periode.

1895

Jakob Zehnder etablerer et værksted for cykler, skrivemaskiner, symaskiner og vaskemaskiner i Gränichen i Schweiz. Eftertryk er ikke tilladt. Alle tekster, billeder, grafik, lyd, animationer.